Gode råd til forældre til studerende med nedsat hørelse

Selv om du er forælder til et ungt menneske, der måske på mange måder lever et selvstændigt liv, kan du spille en vigtig rolle i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.

De fleste unge med nedsat hørelse skal nemlig starte forfra i systemet, når de forlader grundskolen. Ikke ret meget sker pr automatik og nogle unge oplever det måske som en mulighed for at slippe for høreteknik og ekstra opmærksomhed. Men det holder sjældent i længden. Derfor er det vigtigt, at du som forælder bakker op om de nødvendige foranstaltninger, der øger sandsynligheden for, at dit unge menneske gennemfører sin uddannelse.

På baggrund af et projekt for unge med hørenedsættelse på ungdomsuddannelser i Region Midt, har vi samlet en række gode råd, der forhåbentlig kan gøre overgangen lidt lettere. Download pdf'en 'Viden og gode råd til forældre' her på siden.

Herunder har vi samlet en række relevante links

  • Det er en fordel at erfaringsudveksle med andre unge, der også har nedsat hørelse. Det er blandt andet muligt på Høreforenings Ungdomslejr, som du kan læse mere om her
  • Få et overblik over støttemuligheder på www.spsu.dk
  • Hvis dit unge menneske ikke allerede er tilknyttet en hørekonsulent, kan du få et overblik over din lokale kontakt her.