Tilbage

Døv medarbejder var en øjenåbner for direktøren

Da Børge Larsen skulle starte i praktik i Bygma i Haslev var byggecenterets direktør ikke helt tryg ved situationen. For Børge Larsen er døv og kommunikerer på tegnsprog.

 

- Jeg tænkte: Det kan I godt droppe. Han kan jo ikke engang sige 'hej' til kunderne. Det lyder meget hårdt, men det var sådan, jeg tænkte i starten, fortæller Bygma Haslevs direktør Thomas Sjøstein.

 

Heldigvis fandt direktøren hurtigt ud af, at Børge Larsen, som kom til Bygma via et jobsøgningsforløb på Castberggård Job- og Udviklingscenter i Rødovre, kan passe et arbejde mindst lige så godt som de andre ansatte på byggecenterets lager. Derfor blev Børge Larsen også fastansat efter praktikken – og det har Thomas Sjøstein bestemt ikke fortrudt.

 

- Jeg hilser på Børge, når jeg møder ham og ser ham som jeg ser alle andre medarbejdere, og så har vi jo fundet ud af, at det fungerer megagodt med tegnsprogstolkene. Det kører bare af sig selv, forklarer Thomas Sjøstein.

 

Det fungerer uden problemer

For Børge Larsens nærmeste leder, logistikchef Brian Glese, er det at have en døv medarbejder også helt problemfrit.

 

- Børge var allerede en del af temaet, da jeg kom, og jeg oplever ikke, at der er flere udfordringer med ham, end med andre medarbejdere. Når tolken ikke er der, skriver Børge og jeg beskeder til hinanden eller gestikulerer. Det fungerer uden problemer. Han passer sit arbejde til punkt og prikke, er altid i godt humør og har ingen sygedage.

 

Og i forhold til kontakten med kunder har Brian Glese aldrig hørt nogen brokke sig.

 

- Børge er jo meget åben og hjælpsom, og han kan bare pege folk i den rigtige retning. Det tror jeg, alle har forståelse for.

 

For Bygma Hasles direktør Thomas Sjøstein har det været lidt af en øjenåbner at få Børge Larsen som medarbejder.

 

- Før han startede, tænkte jeg jo: Det her kommer ikke til at gå. Det tror jeg desværre mange mennesker vil tænke i sådan en situation, fordi det er uvant. Og det er jo også derfor, det er helt skævt i vores samfund. Men jeg vil helt sikkert anbefale andre virksomheder at ansætte en medarbejder, der er døv.

 

Se en video med Børge Larsen her